søndag 20. september 2009

Bukkefall !



Morgenens driv resulterte i to bukker, med litt flaks kunne vi nok fått flere da det alt i alt 12-13 dyr passerte postrekka.





Litt uheldig plassering, vind som snudde og drittvær får ta skylden, tørke dugg av kikkert i fullt firsprang gjennom skogen etter kolle med kalv er alt annet enn enkelt og skuddsjansen rant ut i sanden.





Vinden som snudde og det faktum at bukken som var med måtte bite i gresset gjorde de svært uvillig til å stoppe :)





Likevel, vi må si oss godt fornøyd med dagens økt og ta en velfortjent pause før postering på bø i kveld.

Jeg vil også benytte anledningen til å gratulere Jens Stoltenberg med sin debut som storviltjeger og en flott bukk.

Jeg vil påstå at det er gode nyheter for jegerstanden i Norge at vi har en statsminister som jakter selv om det ikke så ut til å påvirke justisministeren nevneverdig i "arbeidet" med ny våpenforskrift, nå er det mulig at hans jegerprøvekurs var mer som alibi å regne enn et utrykk for en glødende interesse.

Selv blandt jegere og skyttere er meningene delte om f.eks jaktvåpengarderoben, hos en hjortejeger som løser sine 2x15 treningsskudd og skyter opp for så å felle en hjort eller to på innmark er forståelsen liten for at 6 våpen kan være i minste laget.

Det er nå engang slik at som jeger er du pålagt å jakte humant, dvs bruke rett redskap, det kan da være ønskelig med flere våpen alt etter hvilken jakt en bedriver.

En slik jeger som er mer enn snittet interessert og også jakter mer variert enn de fleste har naturlig nok en glødende interesse for jakt og redskap til det formålet, det testes og lades året rundt for å være best mulig forberedt til utøvelsen av jakt og en har ofte nærmest et religiøst forhold til sine våpen og tilbehør.

Det blir lagt ned ufattelig mye tid, arbeid ,trening og penger i et slikt lidenskapelig forhold og er en skikket til å eie 6 våpen så skulle en vel også være skikket til å eie 10?

Vi snakker tross alt om lovlydige folk som har fått den tilliten etter å ha blitt kikket både i hue og ræva av flere instanser, jeg rekner med at hvis sivilt våpeninnehav til jakt og konkurranse virkelig hadde vært et problem så hadde vi nok sett statestikker over hvor ofte lovlig erhvervet våpen blir brukt i kriminalitet?

Jeg tror nok i min enfoldighet at det ikke er hos den normale jeger og skytter en finner svaret selv om det later til at Storberget i sin mest populistiske form hinter den veien...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar