søndag 1. november 2009

Enda et tragisk hundedrap.

Når får hundeeiere nødvergerett? Er en sau mer verdt enn en hund?

Etter min mening, nei. En hund kan være betydelig mer verdt både følelsemessig og ikke minst økonomisk, det kan være lagt ned uendelig mye tid og arbeid i en jakthund.

Nå hadde ikke nødvergerett hjulpet i denne saken men vi bør revurdere hvor mye ulv vi skal ha i dette landet og en reell forvaltningsplan bør utarbeides, vi har ulvefrie soner i dette landet som er langt i fra ulvefrie.

Hvordan er det? Skal det være ulvefritt der eller ikke? Rendalen er et godt eksempel på et slikt forhold, Rendalen kommune og befolkning blir definitivt ikke hørt i den saken.

Det er dessverre enkelt å sitte i en by og mene at distriktsnorge bør kunne leve slik, det er også enkelt å mene at vi trenger ulv når det mindre romantiske villsvinet er uønsket i norsk fauna.

Det er da ikke mulig å sette en art over en annen? Begge disse artene fantest i Norge før og burde da i følge den haltende logikken til enkelte være likestilte?

Eller er det så enkelt at det er knyttet mye romantikk og mystikk til ulven men villsvinet bare er mat for styrkedrikk drikkende gallere? Stygt er det også...

Det er mulig at når ulven nå nærmer seg litt mer sentrale strøk så kan muligens opinionen svinge litt? Litt kjipt å få puddelen oppspist når man er på tur i Nordmarka..

Enda en hund tatt av ulv.